Κάθε 25 Ιανουαρίου η Σκωτία γιορτάζει τη γέννηση του εθνικού της ποιητή, Robert Burns. Τη μνήμη και το έργο του Rabbie Burns, oι Σκωτσέζοι φίλοι μας τα τιμούν τρώγοντας Χάγκις (το εθνικό τους φαγητό), πίνοντας whisky, απαγγέλλοντας ποίηματα και προπόσεις και φυσικά ακούγοντας γκάιντες. Το The Tasters Club συνεχίζοντας την παράδοση, διοργανώνει για 7ο συνεχόμενο χρόνο τη δική του Robert Burns Night. Στις 5 Φεβρουαρίου η Tasting Day #58 φοράει tartan, σε μια ξεχωριστή γευσιγνωσία για να γιορτάσουμε τον ποιητή, να γιορτάσουμε το whisky, να γιορτάσουμε τη ζωή.
Θα δοκιμάσουμε
- Craigellachie 17 years old 46%
- The Glenlivet 12 years old – Illicit Still 48% The Original Stories
- Aberlour Casg Annamh 48% Batch 2
- Timorous Beastie Meet the Beast 54,9% Blended Malt 1 of 3600 bottles Douglas Laing
- Cardhu 14 years old 55,5% Legends Untold – Special Release 2021
- MacNair’s Lum Reek 12 years old 46% Blended Malt
TRADITIONAL ROBERT BURNS SUPPER
Ορεκτικό
SCOTTISH SALMON
Μαριναρισμένος και καπνιστός σολομός, φρυγανισμένο brioche, βούτυρο άνιθου, spicy daikon και μανιτάρια τουρσί.
Κυρίως πιάτο
HAGGIS Neeps & Τatties
Classic Scottish Haggis, πουρέ από rutabaga και πατάτα με τρούφα και κρεμώδης σάλτσα whisky.
Επιδόρπιο
CRANACHAN
Γλυκά καλοκαιρινά σμέουρα (raspberries) σε κρέμα με γεύση μέλι, ουίσκι και φρυγανισμένο πλιγούρι βρώμης.
Το haggis, θα το συνοδεύσουμε με Arran Robert Burns Blended Scotch Whisky.
– Τη γευσιγνωσία θα διευθύνει ο Γιάννης Μηλιώνης.
Το event θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στο Εν Πλώ, Λ. Ποσειδώνος 4, 16671, Βουλιαγμένη
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ €70 (ανά άτομο)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
SHARE :