Ταξίδι στο μαγικό κόσμο του Nikka

12/03/2021

Ταξίδι στο μαγικό κόσμο του Nikka

Κυριακή 28.02.2021 στις 21:00 το Greek Whisky Association μαζί με την Sky Spirits ταξιδέψουμε νοητά στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου μέσα από 4 εμφιαλώσεις Nikka.

To 1918 ο γιος ενός γνωστού παραγωγού sake, ο Masataka Taketsuru επισκέφθηκε τη Σκωτία για να ανακαλύψει τα μυστικά της παραγωγής whisky. Εκεί ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τη μούσα του, Rita Cowan. Δύο χρόνια αργότερα, επέστρεψε στην Ιαπωνία και το 1924 έχτισε για τον τότε εργοδότη του το πρώτο ιαπωνικό αποστακτήριο. To 1934, μετά από παρότρυνση της γυναίκας του, δημιούργησε το δικό του αποστακτήριο. Εκεί κατασκεύαζε εξαιρετικής ποιότητα whisky, το οποίο πήρε την επωνυμία Nikka το 1952. Το αποστακτήριο αυτό ονομάζεται Yioichi, όπως και ο ομώνυμος ποταμός Yoichi που διασχίζει την κοιλάδα και περιβάλλεται από τρία βουνά και την ιαπωνική θάλασσα.

Το 1969 λειτούργησε για πρώτη φορά το αποστακτήριο Miyagikyo. Ο Taketsuru επέλεξε αυτή την τοποθεσία μετά από τρία χρόνια αναζήτησης. Σήμερα, ο Masataka Taketsuru θεωρείται ο πατέρας του ιαπωνικού whisky και το Nikka whisky είναι ένα από τα πιο πολυβραβευμένα αποστάγματα.
 
Δοκιμάσαμε:
  • Nikka Days
  • Coffey Grain
  • Yoichi Single Malt
  • Taketsuru 17 years

Εισηγητές της βραδιάς ήταν οι Καναβέτας Παναγιώτης και Παρασκευούδης Στέφανος και η συνάντηση έγινε μέσω της πλατφόρμας Zoom.

 

Υ.Γ. το ουίσκι δημιουργήθηκε για να ενώνει τους ανθρώπους και όχι για να τους χωρίζει… κανόνας απαράβατος

#Drink_well #Live_well

SHARE :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on digg
Share on stumbleupon
Scroll to Top