Masterclass με τον Master of Malt John Lamond

Masterclass με τον Master of Malt John Lamond

Τι θα λέγατε αν είχατε τη δυνατότητα να πιείτε ένα dram και να συζητήσετε με έναν από τους πιο βαθείς γνωστές του whisky παγκοσμίως;

Το The Tasters Club είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διοργάνωση μιας πολύ ιδιαίτερης βραδιάς, ένα masterclass με τον John Lamond, που περιλαμβάνει ομιλία, γευσιγνωσία και φυσικά συζήτηση.

Η ομιλία έχει τον τίτλο The Future Is A Scary Place!

John θα μας αναλύσει τα λάθη που έχει κάνει η βιομηχανία του Scotch Whisky στο παρελθόν, συγκρίνοντάς τα συγκεκριμένα με ό,τι συνέβη στην παγκόσμια αγορά whisky τα τελευταία δώδεκα χρόνια και θα κάνει τις προβλέψεις του για το τι θα συμβεί τα επόμενα είκοσι χρόνια. Μέχρι την ημερομηνία του event, ίσως έχει προχωρήσει και το Brexit και θα κάνει μια εκτίμηση για το τι θα συμβεί με αυτό το θέμα, που απασχολεί όλους τους φίλους του ουίσκι, τα επόμενα δύο χρόνια.

Μετά την ομιλία θα δοκιμάσουμε 5 single malts, με την καθοδήγηση του John και θα συζητήσουμε μαζί του. Το να μπορείς να συνομιλήσεις με έναν Μaster of Μalt, δεν είναι κάτι συνηθισμένο στην Ελλάδα και αποτελεί μεγάλη ευκαιρία τόσο για φίλους του whisky, όσο και για επαγγελματίες του χώρου και βέβαια ιδιαίτερη τιμή για το The Tasters Club.

Θα δοκιμάσουμε

THE GLENLIVET

FOUNDER’S RESERVE

15 YEARS OLD

18 YEARS OLD

NÀDURRA FIRST FILL SELECTION

NÀDURRA OLOROSO

Το masterclass θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαΐου στο Yoleni’s, Σόλωνος 9 – Κολωνάκι, στις 19.00.

Δηλώσεις συμμετοχής στο site του The Tasters Club (http://thetastersclub.gr/2019/03/28/new-event-john-lamond-masterclass/). Το κόστος συμμετοχής είναι 70 ευρώ ανά άτομο. ΧΟΡΗΓΟΣ THE GLENLIVET ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ CITY WAY FREE PRESS MAGAZINE

Λίγα λόγια για τον John Lamond

John Lamond είναι ο whisky expert, που άλλοι ειδικοί πολύ συχνά στρέφονται σε αυτόν. Είναι Master of Malt και Keeper of the Quaich και αυθεντία στο whisky παγκοσμίως. Είναι ο συγγραφέας των “The Malt Whisky File” (ήδη στην 7η έκδοση), “The Whisky Connoisseur’s Book of Days”, “The Whisky Connoisseur’s Companion”, “Le Snob Whisky”, “Instant Expert Whisky” και “Whisky Obsessions”, ενώ αρθρογραφεί σε διεθνή και ευρωπαϊκά περιοδικά, με θέματα γενικά για το ποτό.

Με οικογενειακή παράδοση στα ξενοδοχειακά και το λιανικό εμπόριο, εμνεύστηκε στην ηλικία των 23 ετών από ένα cask strenght sample από το Aberfeldy, ενώ δούλευε για το Dewar’s και μετά δεν υπήρχε επιστροφή. Μια φυσική δίψα για γνώση τον ώθησε σε μια ερωτική σχέση ζωής με το σκωτσέζικο “νερό της ζωής”.

Ο John γράφει και δίνει διαλέξεις εκτενώς, με βάση το ευρύ πεδίο της εμπειρίας του, όχι μόνο στο ουίσκι αλλά επίσης στο κρασί και άλλα αποστάγματα. Με 40 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των οινοπνευματωδών, έχει θητεύσει στο National Council of the Association of Wine Educators, είναι πρώην πρόεδρος του Institute of Wines & Spirits of Scotland, ενώ κατέχει τα Miguel Torres Wines Course Award, The Australian Wine Certificate και The Wine & Spirit Education Trust Diploma. Είναι μόνιμος λέκτορας στα μαθήματα WSET μέχρι το επίπεδο του διπλώματος και διοργανώνει εκπαιδευτικά μαθήματα σε όλο τον κόσμο για αποσταγματοποιούς, διανομείς ποτών, ξενοδόχους, εστιάτορες, ιδιοκτήτες και προσωπικό bar, αλλά και ιδιώτες.

Ο John είναι δημιουργός του The Scotch Whisky Trail Certificate Course, της πρώτης παγκοσμίως απογευματινής τάξης Scotch Whisky. Λειτουργεί υπό την αιγίδα του The Scotch Whisky Academy, ενός παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης και ανάθεσης, που καλύπτει την παραγωγή, την ιστορία και τη λαογραφία, το μάρκετινγκ και το μέλλον του ουίσκι. Με γενική απαίτηση, έχει προσθέσει το The Advanced Whiskey Trail Course, πηγαίνοντας ακόμη πιο βαθιά στο θέμα, δίνοντας στους μαθητές μια πολύ ευρύτερη εικόνα της βιομηχανίας από οποιοδήποτε άλλο διαθέσιμο μάθημα.

Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με ενθουσιασμό, με δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, το Δίκαιο Εμπόριο, την τοπική κοινωνία και φυσικά την οικογένειά του.

Όπως μας λέει: ”Πιστεύω αληθινά και κηρύττω ότι το Scotch Whisky είναι το κορυφαίο απόσταγμα στον κόσμο: πουθενά αλλού στον κόσμο του ποτού δεν μπορείς να βιώνεις τόσο διαφορετικές γεύσεις και τέτοιους βαθμούς ωριμότητας για τόσο μικρό κόστος. Θεωρώ ότι αυτή η ποικιλομορφία, τόσο των γεύσεων όσο και των ανθρώπων που εμπλέκονται στη βιομηχανία, είναι συναρπαστική, φιλική και πολύ συχνά ακόμα και ταπεινή”.

SHARE :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on digg
Share on stumbleupon
Scroll to Top